Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Culinaire kersttips: Amuse

03 december 2018

Dun gesneden coquille met bataat chips, wortel crème en kastanje champignon voor 4 personen:
Ingredienten:
4 coquilles (het vlees zonder oranje koraal); 1 bataat (zoete aardappel); 1 bos radijs; 1 fles wortelsap; 1 wortel; 100 gr. kastanje champignons, olijfolie, zout en maizena.
Bereiding:
-Snijd de coquilles zo dun mogelijk en leg ze naast elkaar op een plateau. Besprenkel ze royaal met olijfolie en een beetje zout. Dek ze af en zet ze in de koelkast.
-Verwarm de frituurpan voor voor op 140 C en schil de bataat. Ga met de dunschiller voorzichtig van boven naar beneden langs de geschilde bataat zodat je dunne, lange slierten krijgt. Frituur de bataat slierten tot ze niet meer bruisen. (niet te bruin laten worden!) Schil de wortel en snijd die in gelijke stukken. Doe deze samen met een snuf zout in de steelpan.
-Voeg het wortelsap toe totdat de stukken wortel net onder het sap staan en voeg bij een tekort aan sap wat water toe. Breng dit aan de kook totdat de wortel gaar is. Giet de wortelstukken af en maak hier een gladde crème van met de blender of mixer. Druk het eventueel door een zeef om het extra glad te maken en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de radijsjes in partjes van vier en maak ze aan met olijfolie, peper en zout. Doe hetzelfde met de kastanje champignons. Maak een mooie spiegel van de wortel crème. Verdeel het vlees van de coquille over de spiegel en leg willekeurig de radijs en de kastanje champignon er over. Steek de bataat chips er rechtop in en klaar!
Wijntip: Lafage blanc comme neige!

« Terug