Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ardbeg XOP Douglas Lain 25 Years Old Islay Single Maltwhisky Vintage 1992

(0,0 / 5)
Ardbeg XOP Douglas Lain 25 Years Old Islay Single Maltwhisky Vintage 1992
Opgericht in 1948 door Fred Douglas Laing, zijn wij gespecialiseerd in de selectie en uitgave van specialistische, ambachtelijke Scotch Whisky's. We selecteren met de hand de beste en vaak zeldzaamste Scotch Whiskey-bestanden uit alle Schotse Whisky-regio's en bottelen ze zoals de Distiller het bedoeld heeft: bij hoge alcoholsterkte en zonder kleuren of chill-filtratie.Douglas Laing's XOP is de "grote broer" van Old Particular (Extra Old Particular, als je wilt). We reserveren het allerbeste uit onze bestanden voor deze reeks oude en zeldzame premium whisky's. De Douglas Family-juwelen van de familie Laing, elke XOP-release is uniek en echt spectaculair. Verpakt in een luxueuze, houten scharnierende geschenkverpakking, eert de in was gedoopte fles van XOP en het individueel genummerde certificaat de antieke single malt en single grain whisky aan de binnenkant.
Speciale editie ter ere van 70 jarige jubileum.
In 1794 bouwde illegale whiskystokers een illegale stokerij en in 1815 is toen de legale distilleerderij geopend. Ardbeg is tussen 1981 en 1989 voor verbouwingen gesloten geweest. De moutvloer werd toen ook niet meer gebruikt en Ardbeg betrekt het mout nu van buurman Port Ellen. Deze mout is nog steeds het meest turfhoudend van het eiland. In 1996 is de Ardbeg weer gesloten maar in 1997 door de huidige eigenaar geopend onder leiding van de toenmalige manager Stuart Thomson, die zijn sporen bij Glenmorangie reeds verdiend had als mash man. In het stillhouse van Ardbeg staan één wash still en één spirit still, die met stoom verwarmd worden. De stills zijn bijna even groot, bij andere distilleerderijen zijn de spirit stills meestal kleiner dan de washstills en de stillman van Ardbeg moet eerst tweemaal een eerste distillaat distilleren om de spirit geheel te kunnen vullen. De rijping van de new spirit van Ardbeg vindt plaats op nieuwe en refill bourbon vaten. Het water om te brouwen komt via een pijpleiding uit een meertje Loch Uigeadail geheten. De nieuwe eigenaar zal de productie van Ardbeg uitsluitend als non chill-filtered single malt op de markt brengen.
Het eiland Islay ligt ten zuid westen van Schotland. De distilleerderij Ardbeg ligt aan de zuidkust van Islay, van de plaats Port Askaig via Bowmore en Port Ellen en daarna naar Ardbeg distilleerderij. De naam Ardbeg komt uit het Gaelic en zou genoemd zijn naar een klein dorp in het verre verleden en betekent "small headland" of wel kleine landtong of kaap. Al de prachtige delicate jodiumhoudende aroma's van het eiland Islay zijn in deze heerlijke maltwhisky vertegenwoordigd. Om alle bestaande en authentieke geuren te behouden heeft men bij Ardbeg besloten om de whisky niet koud te filteren, wat een prima idee was. De rijke aroma's, de rokerigheid en het turf, smelten in deze whisky tot een absolute rijkdom van smaak samen.
€ 999,99
Fles
Huidige voorraad: 1
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
50.5% vol
Soort whisky
Single Malt
Kleur
Goud
Geur
Tonen van rokerigheid en turf, vettig met aroma’s van de zee (zilt) en mout.
Smaak
Eerste aanzet van zoetige tonen, dan mediciale tonen, turf en zeewier, gevolgd door aroma’s van bourbon hout, custard en lichte kruidigheid.
Afdronk
Lang, aangenaam met rokerige en kruidige tonen.
Serveren
Wilt u Ardbeg XOP Douglas Lain 25 Years Old Islay Single Maltwhisky Vintage 1992 online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review