Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Balvenie DoubleWood 25 Years Old

(0,0 / 5)
The Balvenie DoubleWood 25 Years Old
De oorsprong van de DoubleWood whisky ligt in 1982 toen David Stewart startte met het experimenteren met dubbele rijping van whisky. Hij bracht gerijpte Balvenie whisky over in Oloroso sherry vaten voor een finish van slechts een paar maanden. Dit proces resulteert in een extra laag vol smaak, diepte en complexiteit die met geen andere methode te bereiken is. Het succes van dit baanbrekende werk leidde ertoe dat de distilleerderij in 1983 de Balvenie Classic uitbracht, die vervolgens in 1993 werd omgedoopt tot DoubleWood.

“Toen we in 1993 de eerste DoubleWood lanceerden had ik nooit gedroomd dat we uiteindelijk een 25-jarige variant zouden creëren”, aldus David. “De lancering van deze volwassen variant is voor mij het bewijs van het succes van – en de waardering voor – DoubleWood.”
The Balvenie DoubleWood Aged 25 Years is jarenlang gerijpt in traditionele Amerikaanse eikenhouten vaten en drie maanden gefinisht in sherryvaten. Dit rijpingsproces heeft geresulteerd in een rijke mix van zoetheid en specerijen. De whisky combineert de kruidige geuren van kruidnagel en kaneel met een smaakpalet waarin fluweelzachte honing en lichtscherpe gember elkaar afwisselen.

De laatste rijping van slechts drie maanden is opvallend vergeleken met de negen maanden die de DoubleWood Aged 12 Years doorbrengt in sherryvaten. Malt master David Stewart legt uit: “De whisky is na 25 jaar rijpen in traditionele Amerikaanse eiken whiskyvaten al voldoende geconstrueerd, waardoor een kortere finishing geoorloofd is.”
€ 549,00
Fles
Huidige voorraad: 0

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Speyside
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Geur
Kruiden, zoet fruit en antiek leer
Smaak
Gesuikerde sinaasappel met honing siroop, gedroogd fruit, zachte kruiden en rijke sherry invloeden
Afdronk
Veel sherry invloeden
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review