Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Faustino I Proeverijkist 1994 + 2005

(0,0 / 5)
Faustino I Proeverijkist 1994 + 2005
Faustino I Gran Reserva is weliswaar al perfect drinkbaar wanneer hij op de markt komt maar kan nog jaren verder rijpen op fles. Dat geldt al helemaal voor de beste oogstjaren. Deze proeverijkist biedt de unieke mogelijkheid Faustino I Gran Reserva van twee verschillende oogstjaren met een groot leeftijdsverschil, onderling te vergelijken.
Eén van de beroemdste en meest opmerkelijke wijnhuizen van de Rioja is Bodegas Faustino. Dit wijnhuis, al bijna 140 jaar volledig in handen van en geleid door dezelfde familie, verbouwt (heel ongebruikelijk in Rioja) alle druiven voor haar Reservas en Gran Reservas zelf. Faustino wordt, mede om die reden, wel vergeleken met de grote château-wijnen van Bordeaux.

Met ruim 650 ha eigen wijngaarden, gelegen in de beste delen van de Rioja Alavesa, blijft het gehele productieproces, van wijnstok tot gebottelde fles, in één hand. Dat die aanpak werkt moge blijken uit het grote internationale succes van Faustino: de bodega exporteert haar wijnen naar meer dan 40 landen. Van elke zes flessen Rioja Reserva die er wereldwijd verkocht worden, is er één Faustino V Reserva, terwijl een derde van alle Gran Reservas uit de Rioja met trots het etiket Faustino I Gran Reserva draagt. Deze wijnen zijn, samen met Faustino V Rosado en Blanco, echte "klassiekers".
€ 69,99
Kist
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Spanje
Druivensoort
Tempranillo, Graciano, Mazuelo
Flesinhoud
150 CL
Alcoholpercentage
13.5% vol
Soort wijn
Rood
Kleur
Rood
Wijn-spijs
Verschillend per oogstjaar en rijping.
Serveren
16 - 18 °C
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review