Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Veuve Clicquot Demi-Sec

(0,0 / 5)
Veuve Clicquot Demi-Sec
In 1772 richtte Philippe Clicquot het wijnhuis op onder de naam Clicquot.
In 1798 trouwde Francois, de zoon van Philippe, met Barbe Nicole Ponsardin. Toen Francois vroegtijdig kwam te overleijden in 1805 erfde de weduwe Nicole-Barbe Clicquot onverwacht op 27 jarige leeftijd het huis.
De 'grande dame' was de drijvende kracht achter de zaak en maakte Veuve Clicquot, welke in 1810 werd veranderd in de naam Veuve Clicquot Ponsardin, onder haar bewind wereldberoemd. Het huis kent een rijke geschiedenis waarbij onder andere de uitvinding van de horizontale remuage in 1816 aan Veuve Clicquot wordt toegeschreven. Het sediment van dode gistcellen kon hierbij vakkundig verwijderd worden zonder het karakter van de wijn en de bubbels aan te tasten. Dankzij deze remuage blijft de champagne kristalhelder. Het was ook de weduwe Cliquot die in 1814 het Rusland van de tsaren opende voor champagne. Er wordt zelfs gezegd dat de grande dame Clicquot de eerste rosé champagne produceerde.
De slogan van Veuve Clicquot was jaren “Er is maar één kwaliteit, de beste kwaliteit.” Tot vervent drinkers van Veuve Clicquot champagne behoorden onder meer Ian Flemming, Alfred Hitchcock, Pushkin, de Bonapartes, de Habsburgers en het Engelse koningshuis na Edward VII.
Veuve Clicquot bezit zo’n 515 hectare wijngaard in het hart van de Champagnestreek. De druivenoogst hiervan is goed voor zo’n 30% van de jaarproductie. De rest wordt ingekocht door druivenboeren. Het labyrint aan keldergangen, waar tientallen miljoenen flessen champagne rusten is zo’n 24 kilometer lang. De jaarlijkse productie van Veuve Clicquot Ponsardin bedraagt ongeveer 17 miljoen flessen.
Heden ten dage staat zowel in Frankrijk als in de hele wereld Veuve Clicquot, door het toedoen van madame Clicquot, bekend om zijn kracht, exceptionele smaak en kwaliteit.

Veuve Clicquot Demi-Sec wordt, net als alle andere champagnes van Veuve Clicquot Ponsardin champagnes, voor het grootste deel gemaakt van Pinot Noir. Hierdoor krijgt deze champagne zijn prachtige structuur. Een krachtige maar fijne champagne. De champagne bestaat naast de zeer dominante Pinot Noir ook voor een groot deel uit Pinot Meunier. De Pinot Meunier brengt openheid, toegankelijkheid en daarnaast ook een geniale fruitige expressie. Tot slot zorgt de Chardonnay in de samenstelling voor dynamiek en delicaatheid.
€ 47,95
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
12% vol
Soort wijn
Champagne
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review