Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaine De Epinay Muscadet Sevre Et Maine Sur Lie

(0,0 / 5)
Domaine De Epinay Muscadet Sevre Et Maine Sur Lie
Domaine de l'Epinay wordt gemaakt van de Melon de Bourgogne, de typische druif voor de Muscadet die voornamelijk in deze regio op een granieten ondergrond staat. Ieder perceel wordt apart gevinifieerd, wat ongeveer 2 tot 3 weken duurt. Daarna rust de wijn 8 maanden op zijn fijne lie. In het voorjaar maakt men een assemblage van de verschillende cuves om zo een frisse en fruitige Muscadet sur lie te krijgen. De fijne en discrete neus met aroma's van appels, peren en wat citrus is levendig en fris in de mond. De smaak is droog en verfrissend met tonen van citrus en limoen. De frisheid wordt geaccentueerd door een lichte tinteling.

Extra info Domaine de l'Epinay
Momenteel zijn het Cyrille en Sylvain Paquereau die het domaine leiden. De familie woont er sinds 1900 maar het domaine dateert al uit de 16e eeuw. De ouders van Cyrille en Sylvain wijdden zich in 1973 voor honderd procent aan het maken van wijn. Vanaf 2011 zijn de broers bezig alle percelen ( 35ha) van hun wijngaard om te zetten naar biologische wijnbouw. Daarmee zijn ze deels klaar, maar een ander deel is nog in transitie.
€ 9,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
12% vol
Soort wijn
Wit
Smaaktype Wijn
Fris & Droog
Kleur
Goudgeel
Geur
In het voorjaar maakt men een assemblage van de verschillende cuves om zo een frisse en fruitige Muscadet sur lie te krijgen. De fijne en discrete neus met aroma's van appels, peren en wat citrus is levendig en fris in de mond.
Smaak
De smaak is droog en verfrissend met tonen van citrus en limoen.
Afdronk
De frisheid wordt geaccentueerd door een lichte tinteling.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review