Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Teeling Sommelier Selection Douro Cask

(0,0 / 5)
Teeling Sommelier Selection Douro Cask
Bij Teeling geloven ze sterk in vooruitgang en evolutie van de Ierse whiskey door het creëren van nieuwe, unieke expressies. Als onderdeel van deze innovatieve missie is deze Small Batch Collaboration serie geboren. In deze serie gaan ze samenwerkingen aan met gelijkgestemden ” mavericks ” uit de business.

Na het succes van de laatste vier releases in de Sommelier Selection serie waarbij de focus lag op Franse en Italiaanse wine casks, is dit de eerste Portugese variant. Het verlangen om te innoveren wordt verder bevestigd door deze samenwerking met een nieuw wijnland. In Old Vines ex-red wine casks wel te verstaan, afkomstig uit de Douro regio uit Noord-Portugal om een unieke expressie van Ierse whiskey te creëren.
Douro is een stijl van Portugese wijnen waarbij Old Vines worden gebruikt die meestal ouder zijn dan 25 jaar, en die worden gemaakt in het Noorden van het land. Ze staan bekend om hun levendige smaken en volle body met rijke noten van diep zwart fruit en hout kruiden. Deze limited edition whiskey heeft de onderscheidende pruim, het zuurtje en de tannines van de Douro Old Vines in zich, en combineert die smaken mooi met de floralen en fruitige tonen van de Teeling Small Batch. Het resultaat is een viering van de impact van het unieke karakter van de Douro Old Vines wijn en is een Ierse whiskey om van te houden.
€ 41,95
Fles
Huidige voorraad: 3
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Ierland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
46% vol
Soort whisky
Single Malt
Geur
Pruim, bramen dadels met een kruidige ondertoon.
Smaak
Zwarte peper en eiken tannines in balans met zure kersen en rijk, donker fruit.
Afdronk
Lange afdronk met droge tannines en warme kruiden.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review