Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glen Talloch Blended Malt 8 Years

(0,0 / 5)
Glen Talloch Blended Malt 8 Years
Glen Talloch, heerlijke whisky van Schotse afkomst. Deze whisky werd altijd gedistilleerd en gedistribueerd door Crammond & Sons. In 1980 kwam daar echter een eind aan. Sinds dat jaartal mogen wij Nederlanders met trots zeggen dat Glen Talloch gevoerd wordt door Distilleerderij Boomsma BV. Dit bedrijf beschikt over de voorraden in Schotland. In Nederland is het merk Glen Talloch een ware marktleider.

Distilleerderij Boomsma:

In 1883 begon Dirk Boomsma een winkel met koloniale waren en gestilleerderde drankjes. Behalve deze winkel, begon hij ook een stokerij, branderij en distilleerderij. De sterke dranken verkocht hij in flessen van 10 en 20 liter aan cafés. Zijn zoon Jodocus Boomsma besloot de zaak van zijn vader uit te breiden. Dit was het begin van een slijterij, wat zo goed liep dat het bedrijf meer panden erbij nodig had. Hij koos er ook voor om buiten Friesland te verkopen. Dit breidde zijn zoon, de kleinzoon van Dirk Boomsma weer uit. Dit was Anton Richard Boomsma. Hij besloot om de volgende stap te zetten, namelijk naar een industrieterrein te gaan vanuit de binnenstad van Leeuwarden.
Glen Talloch Malt is een compositie van 12 verschillende soorten hoogkwalitatieve malt whisky’s. Al deze malts worden gelagerd op kleine houten fusten voor tenminste 8 jaar met beroemde namen als Aberfeldy, Pulteney, Knockdhu en Craigellachie, Balblair en Speyburn, die tot 12 jaar zijn gerijpt op eikenhouten fusten.

Na het lageren worden ze in een beproefde verhouding gemengd om te “huwen” tot een vatted malt. Glen Talloch malt beschikt hierdoor over een complex en rijk aroma. Dit in tegenstelling tot een single malt, waarbij meestal één karakteristiek domineert.
€ 20,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Kleur
Amber-goud.
Geur
Zacht, kruidig, zoetig fruit en licht eiken.
Smaak
Aroma’s van honing en karamel, licht moutig, eiken en fruit.
Afdronk
Iets zoetige afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review