Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Irishman Founders Reversve Blended Irish Whiksey

(0,0 / 5)
The Irishman Founders Reversve Blended Irish Whiksey
De “Single Malt” van The Irishman is een van de weinige verkrijgbare Irish single malt whiskey’s. De whiskey werd in 2007 geïntroduceerd en heeft sindsdien een tas vol prijzen gewonnen. Het is een klassieke Ierse whiskey, die werd gerijpt op bourbon- en Oloroso-vaten. Hij wordt per batch van maximaal 6000 flessen gebotteld en iedere fles vermeldt het specifieke batchnummer.
Uitgebreide informatie
Het bedrijf Hot Irishman Ltd. werd in 1999 door Bernard en Rosemary Walsh opgericht. Het doel was om de perfecte instant Irish Coffee te bottelen. De inspiratie hiervoor ontstond in de tijd dat Rosemary een Frans ski-chalet runde en de gasten na het diner standaard op Irish Coffee trakteerde. Heerlijk, maar arbeidsintensief. Het idee voor Hot Irishman werd geboren. In 2001 vestigden de Walshes hun hoofdkwartier in een 200 jaar oud landhuis op het platteland van Carlow, Urglin Glebe. Hot Irishman breidde in 2006 zijn activiteiten uit met het afsluiten van contracten met Irish Distillers voor de levering en rijping van hun eigen whiskyvoorraden. Het eerste resultaat was de introductie in 2007 van The Irishman “70” en “Single Malt”. Dit werd in 2008 gevolgd door een limited edition Cask Strength (1200 flessen) en een limited edition 12 Years Old in 2012 (714 flessen). Verdere uitbreiding van de activiteiten kwam in 2009 met de ontwikkeling van Writer’s Tears. Als gevolg van deze uitbreiding verhuisde de firma in 2011 naar het drie kilometer verderop gelegen Equity House. Op de Vinexpo 2013 in juni in Bordeaux werd de nieuwe uitmonstering van het merk geïntroduceerd.
he Irishman Founder's Reserve betreft een blend van Ierse komaf. Deze blend bestaat voor 70% uit single malt en voor 30% uit pot still whiskey. De rijping vindt plaats in ex-bourbonvaten.
€ 34,70
Fles
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Ierland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Kleur
Mahonie
Geur
Perzik snoepjes, appels en een zachte dosis witte peper
Smaak
Rijk met een mooi mondgevoel, meer rijp fruit met vanille en kaneel
Afdronk
Tamelijk licht, met wat tonen gedroogd fruit, aanhoudende vanille zoetheid.
Serveertip
Wilt u The Irishman Founders Reversve Blended Irish Whiksey online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review