Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Salut
Aperitief
Port
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Cálem Port Lágrima

(0,0 / 5)
Cálem Port Lágrima
Cálem Porto is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. Het bedrijf heeft altijd veel tijd en energie gestoken in de productie van kwalitatieve Port. Dit heeft geresulteerd in een hoge waardering door de markt en diverse internationale onderscheidingen. Als marktleider in Portugal is er geen winkel te vinden die geen Cálem Porto verkoopt.

Met de bekende range Velhotes/Old Friends in de varianten Ruby, Tawny en White, kent praktisch iedere Portugese familie de naam Cálem. Cálem Porto is dan ook dé meest verkochte port in Portugal. Het bedrijf is onderdeel van de Sogevinus Groep, waaronder ook Kopke, Burmester, Barros, Gilberts en Dacosta Porto vallen. Naast Port, voert de Sogevinus Groep ook wijnen uit de Douro genaamd Curva.

De druiven komen van de steile wijngaarden uit de Douro vallei en zijn identiek aan de druiven gebruikt in de Fine White en White & Dry. De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de witte port.

Bij de White & Dry stopt de vergisting na vier dagen waardoor er meer suiker omgezet is in alcohol. Hierdoor is de Lágrima port droger van smaak en erg geschikt voor de Port & Tonic. De Fine White vergist drie dagen en vormt de toegankelijke aperitief port. De Lágrima vergist slechts 1,5 - 2 dagen waardoor er meer suiker overblijft. Hierdoor ontstaat een zoetere stijl die erg goed geschikt is om bij desserts te serveren. Denk hierbij aan blauwader kaas of fruit desserts.

Lágrima betekent ‘tranen’ en heeft deze naam gekregen door het huilen van het glas. Als je de port walst, blijft er veel suiker en alcohol hangen in het glas wat namelijk langzaam naar beneden zakt.
€ 11,95
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Portugal
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
20% vol
Soort wijn
Wit
Kleur
goudgeel
Geur
honing en gedroogde vruchten
Smaak
zoet, stroperig en fruitig
Afdronk
intens en complex
Wijn-spijs
blauwe kaas en dessert met fruit
Serveertip
tussen 8 - 10 °C.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review