Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

SchelvisPekel

(0,0 / 5)
SchelvisPekel
Schelvispekel is een sterke, gekruide alcoholische drank die kan worden gerangschikt onder de kruidenbitters. De drank bevat 35% alcohol. Schelvispekel werd oorspronkelijk vooral gedronken door vissers uit Vlaardingen om zich tegen de kou te beschermen als zij gingen vissen bij de Doggersbank.


Oorspronkelijk maakten de vissers de drank zelf uit brandewijn en specerijen, zoals kaneel en nootmuskaat. De drank stond dan lang (minimaal6 weken) te trekken in stenen trekpotten in de kombuis. In de trekpotten geven de specerijen hun geur en smaak af aan de brandewijn. Na toevoeging van suiker aan het extract is de schelvispekel klaar. De naam schijnt te zijn ontstaan als schuilnaam voor de drank, die de vissers gebruikten om aan hun vrouwen te verzwijgen dat het om sterkedrank ging.


Schelvispekel wordt sinds 1900 alleen gestookt door distilleerderij H van Toor & Jzn in Vlaardingen. In 1883 begon Hendrik van Toor een tapperijtje aan de Markt in Vlaardingen, zijn grootvader was kroegbaas van Café De Gouden Leeuw. Jarenlange historie en vakmanschap zijn de basis van deze unieke kruidenbitter, de Vlaardingsche Schelvispekel.
€ 8,75
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Flesinhoud
50 CL
Alcoholpercentage
35% vol
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review