Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Salut Belfeld
Schoolstraat 13
5951 CJ BELFELD

Salut Belfeld - Reuver úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Copperhead Gin - The Gibson Edition

(0,0 / 5)
Copperhead Gin - The Gibson Edition
Copperhead Gin is een Belgische gin met Kortrijkse roots in een opvallende koperen fles. Copperhead gin is het resultaat van een samenwerking tussen Yvan Vindevogel (een apotheker uit Kortrijk die sterk geïnteresseerd is in het heelkundige aspect van gin) en Bernard Fillier (eigenaar van de graanstokerij Filliers) die superieur is in het distilleren van alcohol op basis van jeneverbessen. De oorspronkelijke Copperhead gin werd in 2014 op de markt gebracht in België en na een jaar volgde de Black Batch.

De naam Copperhead wijst niet alleen op de koperen lambiek gebruikt wordt om alcohol in te stoken, maar wijst ook op de Koperkop, een type slang die gekend is van het symbool van de farmacie.
Deze speciale edition van Copperhead gin kwam tot stand in samenwerking met Marian Beke, één van de bekendste bartenders ter wereld én eigenaar van The Gibson Bar in London.
The Gibson Edition is geïnspireerd op de cocktail klassieker 'Gibson Martini' met zilverui als garnituur, ook Marian’s bar (The Gibson) is hierop geïnspireerd. De exacte herkomst van deze cocktail is onbekend maar men weet wel dat zijn oorsprong ligt in de Players Club, New York City waar de kunstenaar Charles Dana Gibson bartender Charles Connely uitdaagde om een nieuwe variant te maken op de Classic Martini. Hij verving de olijf door een zilverui.

De nieuwe smaak wordt bepaald door een unieke en hartige stijl van gin, waarbij een distillaat van de 5 originele Copperhead botanicals gecombineerd wordt met het Gibson distillaat van 13 zorgvuldig geselecteerde botanicals waaronder foelie, peper, cassia, laurier, gember, pimentbes, venkel en dillezaden. Marian voegde per botanical ook het individuele distillaat of maceraat aan de receptuur toe. De toevoeging van een 8 jaar oude jenever rondt het geheel mooi af door zijn zachte maar complexe smaak.
€ 44,99
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
België
Inhoud
50 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Smaak
Jeneverbes, korianderzaad, kardemom, engelwortel en sinaasappelzeste, aangevuld met 14 kruiden die traditioneel gebruikt worden bij het inleggen zoals foelie, peper, cassia, laurierblad, gember, piment, venkel and dillezaden.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review